Кламер БГ - Новини: Петима загинаха при стрелба в казахстанския град Алмати

Петима загинаха при стрелба в казахстанския град Алмати

Свят

|
Пон, 20 Септ 2021г. 18:01ч.
Петима загинаха при стрелба в казахстанския град Алмати

Петима загинаха при стрелба в казахстанския град Алмати

Жител на казахстанския град Алмати е открил стрелба, в резултат на която петима души са загинали, сред тях и двама полицаи. Нападателят е задържан, съобщи градското полицейско управление.

При изпълнение на съдебно постановление по извеждане на лице от частен дом, гражданин, роден през 1967 г., е проявил агресия и открил огън по съдебни изпълнители, участъкови полицейски инспектори и служители на департамента по извънредни ситуации, се казва в съобщението.

По данни на ведомството, петима души, сред които и двама полицаи, са били смъртоносно простреляни.

Заподозреният е обезвреден и задържан.

Ситуацията е под контрол. Образувано е наказателно производство. В ход е разследване, уточни алматинската полиция, цитирана от Франс прес.

Инцидентът е станал в западните предградия на Алмати, най-големия град в Казахстан. Не е ясно кои са останалите три жертви, посочва Ройтерс.

Според казахстанския новинарски портал Ratel.kz мъжът, открил стрелбата, е бил в съдебен спор за имота с новия собственик на сградата и съдебните органи наредили принудителното му извеждане от жилището.

Такива инциденти с огнестрелно оръжие са редки в Казахстан, централноазиатска богата на петрол бивша съветска република с 18,7 милиона население, отбелязва АФП.

mediapool.bg