Кламер БГ - Новини: Пентагонът публикува три клипа с НЛО

Пентагонът публикува три клипа с НЛО

Свят

|
Вт, 28 Апр 2020г. 12:46ч.
Пентагонът публикува три клипа с НЛО

Министерството на отбраната на САЩ публикува три видеоклипа, които показват "неидентифицирани явления".

Клиповете са заснети на различни дати – първият е от ноември 2004, а другите два са от януари 2015.

И трите видеа преди време изтекоха към медиите без разрешение от Пентагона, като бяха включени с подробни разкази от пилотите в материал на "Ню Йорк таймс" от декември 2017 г.

От Пентагона коментираха, че "за да не остава никакво съмнение в обществото дали тези клипове са истински или не", ги публикуват официално.

Записите са направени от военни самолети и показват някои летящи обекти, които на външен вид не могат да бъдат определени като самолети, хеликоптери или други летящи обекти.

Военните в нито един момент не използват думата "извънземни".

Вестник "Ню Йорк таймс" цитира пилотите, които разказал, че са наблюдавали необичайните обекти по време на рутинен учебен полет. При приближаването им, НЛО-то се изстреляло във въздуха с невъобразима скорост.

"Не съм виждал нищо подобно", казва единият от тях.

В друг материал медията от май 2019 г. са публикувани клиповете от януари 2015 г. с интервюта. Видеата имат и звук, на който се чува как пилотите казват "Уау, какво е това, човече? Виж го само как лети!".

По данни на Пентагона произходът на тези обекти остава неидентифициран.

"Министерството на отбраната публикува тези видеоклипове, за да изясни евентуалните заблуди в обществото дали кадрите са истински или подправени. Въздушните явления, наблюдавани във видеоклиповете, все още се характеризират като "неидентифицирани", се посочва в изявление на Пентагона.

mediapool.bg