Кламер БГ - Новини: Обама изненадващо награди вицепрезидента си с най-високото държавно отличие

Обама изненадващо награди вицепрезидента си с най-високото държавно отличие

Свят

|
Пет, 13 Ян 2017г. 10:33ч.
Обама изненадващо награди вицепрезидента си с най-високото държавно отличие

Президентът на САЩ Барак Обама изненадващо награди Джо Байдън с най-високото държавно отличие – Президентския медал на свободата. Това е станало в четвъртък в присъствието на семейството и приятели, предадоха агенциите и американските медии.

Обама посочи, че Байдън е бил "най-добрият вицепрезидент, който някога сме виждали" и го похвали като "необикновен мъж с необикновена кариера в политиката".

Американският президент е мотивирал решението си да почете Байдън за това, че "вярва в другите американци, че обича страната и че цял живот е служил, като службата ще остане за поколенията".

Според Обама изборът му на вицепрезидент е бил "най-добрия възможен, не само за мен, но и за народа на САЩ".

Отбелязвайки, че кариерата на Байдън "далеч не е приключила", Обамат заяви, че неговият вицепрезидент ще продължи да има влияние и на вътрешната и на международната сцена.

Джо Байдън е приел медала с насълзени очи, отбелязват американски медии. "Мога да кажа, че бях част от пътуването на един забележителен човек, който направи забележителни неща за тази страна"', каза Байдън след удостояването му с най-високото държавно отличие.

mediapool.bg