Кламер БГ - Новини: Нетаняху нарече Ердоган диктатор

Нетаняху нарече Ердоган диктатор

Свят

|
Ср, 13 Март 2019г. 14:08ч.
Нетаняху нарече Ердоган диктатор

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отвърна на обвиненията на Турция в расизъм и нарече президента Реджеп Тайип Ердоган диктатор, предаде Франс прес.

Говорителят на турското правителство Ибрахим Калън разкритикува вчера Нетаняху, който в неделя каза, че Израел не е националната държава на всички свои граждани, а само на еврейския народ.

"Турският диктатор Ердоган атакува израелската демокрация, а затворите му са пълни с журналисти и съдии. Колко смешно", заявява Нетаняху в разпространено тази нощ изявление на канцеларията му.

Коментарът на Нетаняху от неделя беше направен в отговор на изразено в социалните мрежи възмущение на израелската комедийна актриса и манекенка Ротем Села от позициите на дясното правителство на Израел към арабското малцинство (представляващо 17,5 процента от населението на Израел).

"В Израел няма граждани втора ръка. Израел е демократична държава, в която всички израелци, включително и близо двата милиона араби, имат равни права. Израел обаче е единствената еврейска държава", със Звездата на Давид на знамето си, с иврит като официален език и правото на всеки евреин по света да дойде да живее в Израел, изтъкна Бенямин Нетаняху.

mediapool.bg