Кламер БГ - Новини: Нанси Пелоси отново говори за импийчмънт на Тръмп

Нанси Пелоси отново говори за импийчмънт на Тръмп

Свят

|
Четв, 30 Май 2019г. 13:56ч.
Нанси Пелоси отново говори за импийчмънт на Тръмп

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси каза, че нищо не може да бъде изключено, включително потенциална процедура по импийчмънт срещу Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Пелоси говори на проява в Калифорния, след като специалният прокурор Робърт Мълър заяви вчера, че от Конгреса зависи какво следва от неговия доклад. Мълър каза в първото си публично изявление за руското разследване, че не е оневинил Тръмп, както твърди президентът.

Пелоси каза, че иска комисиите в Конгреса да разследват дали Тръмп е възпрепятствал разследването на Мълър. "Ще видим докъде ще ни доведе това. . . Нищо не е изключено", добави тя.

Конгресът на САЩ ще продължи да разследва президента Доналд Тръмп и да го държи отговорен, заяви по-рано вчера Пелоси.

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследваше евентуална намеса на Русия в президентските избори през 2016 г. в полза на Тръмп, по онова време кандидат на републиканците, заяви, че повдигането на обвинения срещу президента никога не е било опция за него. Мълър обаче не оневини изрично Тръмп, че не е възпрепятствал правосъдието.

Пелоси каза, че докладът на специалния прокурор е осигурил "данни за бъдещи действия" в Конгреса и съдилищата срещу администрацията на президента.

mediapool.bg