Кламер БГ - Новини: Кремъл: Дворецът не е на Путин, а на предприемачи

Кремъл: Дворецът не е на Путин, а на предприемачи

Свят

|
Вт, 26 Ян 2021г. 17:56ч.
Кремъл: Дворецът не е на Путин, а на предприемачи

Дворецът на черноморския бряг не е на руския президент Владимир Путин, а е собственост на предприемачи, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той обаче не каза кои предприемачи визира.

"Кремъл няма право да разпространява имената на собствениците и нямаме намерение да го правим, това не е редно", каза Песков, цитиран от агенция "Интерфакс".

Миналата седмица екип, близък до опозиционера Алексей Навални, разпространи видеоразследване, озаглавено "Дворецът на Путин". В него се твърди, че дългогодишният руски лидер си е построил "царска империя" с пари от подкупи. Видеото е гледано вече над 90 милиона пъти.

Песков не отговори на журналистически въпроси защо имението се охранява от Федералната служба за сигурност и Федералната служба за охрана.

Путин вчера отрече твърденията, че той или най-близките му съюзници са собственици на огромното имение, което според филма е 40 пъти по-голямо от Монако, а цената за изграждането му е била поне 100 милиарда рубли (1.3 милиарда долара).

Екипът на Навални твърди, че собствениците, вписани в документите на имота, не разполагат с капитал да го построят и че то е било финансирано с подкупи, платени на Путин.

mediapool.bg