Кламер БГ - Новини: Кралицата се съгласи на "преход" за Хари и Мегън

Кралицата се съгласи на "преход" за Хари и Мегън

Свят

|
Вт, 14 Ян 2020г. 11:05ч.
Кралицата се съгласи на "преход" за Хари и Мегън

Британската кралица се съгласи да има "преходен период" за херцога и херцогинята на Съсекс, в който те да прекарват времето си между Канада и Великобритания, предаде ББС, цитирайки изявление на Елизабет ІІ след свиканата от нея спешна среща в Сардингъм. В имението се събраха и престолонаследникът принц Чарлз, вторият по линията за поемане на престола принц Уилям, самият Хари, а Меган бе обявено, че ще се включи в разговора по телефона от Канада, за където тя замина, за да се грижи за оставения след ваканция там техен син Арчи.

Кралицата посочва, че "изцяло подкрепя" желанието на Меган и Хари за нова роля, но би "предпочела те да останат на пълно работно време членове на кралското семейство".

"Семейството ми и аз изцяло подкрепяме желанието на Хари и Меган да си създадат нов живот като младо семейство. Макар че бихме предпочели да останат постоянно работещи членове на кралското семейство, уважаваме и разбираме желанието им да живеят по-независим живот като семейство, като в същото време останат ценна част от моето семейство.", пише в разпространеното изявление на Елизабет ІІ. "Хари и Меган ясно заявиха, че не желаят да разчитат на обществено финансиране в новия си живот", допълва се в него

Предстои да се свърши още работа по "сложните въпроси", но кралицата очаква окончателните решения да бъдат взети в следващите дни.

Думите й идват след среща в Бъкингамския дворец след изявлението от миналата седмица на Хари и Меган, че биха искали да се оттеглят като висши членове на кралското семейство и да

отглеждат сина си Арчи в северна Америка и Великобритания.

Медии информираха, че в кралското семейство били разочаровани и дори ядосани от обявеното решение на двамата херцози, което станало без консултации с останалите членове на фамилията и без тяхното съгласие.

Големите въпросителни около бъдещето на Хари и Меган, които обявиха,че ще се занимават със собствена благотворителна дейност, са са това как ще си осигурят средставата и как ще се организира охраната им, докато са извън Великобритания.

mediapool.bg