Кламер БГ - Новини: Китай предлага общи действия срещу вируса на Германия, Франция и Испания

Китай предлага общи действия срещу вируса на Германия, Франция и Испания

Свят

|
Нед, 22 Март 2020г. 09:50ч.
Китай предлага общи действия срещу вируса на Германия, Франция и Испания

Президентът на Китай Си Цзинпин е обсъдил ситуацията с разпространението на коронавируса в света в отделни телефонни разговори с канцлера на Германия Ангела Меркел, президента на Франция Еманюел Макрон и краля на Испания Фелипе Шести и им е предложил да обединят усилията си в борбата с новото заболяване. Това съобщи ТАСС, цитирайки китайското министерство на външните работи.

Пекин се стреми да развива съвместна дейност за създаване на ваксини и да укрепва партньорските си връзки в името на общото благо, е добавил китайският президент.

Междувременно китайският вестник "Глобал Таймс" съобщи, че китайски лекари са започнали да тестват на доброволци ваксина срещу новия коронавирус.

Според изданието препаратът е разработен от специалисти от Академията за военномедицински науки на Народоосвободителната армия

в сътрудничество с фармацевтичните компании в страната.

По време на ваксинацията участниците в проекта няма да бъдат заразени с вируса. Ще им бъдат дадени антитела, след което ще се установи контрол върху доброволците, за да се види дали тези хора са придобили имунитет към вируса.

mediapool.bg