Кламер БГ - Новини: Катастрофа между училищен бус и камион в Словакия взе 12 жертви

Катастрофа между училищен бус и камион в Словакия взе 12 жертви

Свят

|
Ср, 13 Ноем 2019г. 19:04ч.
Катастрофа между училищен бус и камион в Словакия взе 12 жертви

Дванадесет души, четирима от които гимназисти, станаха жертва на тежка катастрофа между училищен бус и тежкотоварен камион в Западна Словакия, предадоха световните агенции в сряда. Други 17 души са ранени, сочат актуализирани данни на противопожарните и спасителните служби, след като по-рано бе съобщено за 13 жертви и 20 ранени.

Сблъсъкът е станал при дъждовно време на двулентово шосе с много завои край град Нитрианске Хрънцяровце, на около 100 км от столицата Братислава.

Засега няма данни за състоянието на пострадалите и каква е причината за катастрофата.

"В момента нашите мисли са с родителите, които загубиха своите деца", каза словашкият президент Зузана Чапутова. "Всички се надяваме броят на жертвите да не се нараства", допълни тя, цитирана от местни медии.

Премиерът на страната Петер Пелегрини нарече инцидента "ужасна трагедия" и обяви, че ще съкрати с един ден визитата си в Кипър, където е, за да посети мястото на катастрофата. Той изказа своите съболезнования на близките на загиналите.

Телевизионният канал "Маркиза" съобщи, че автобусът, в който са пътували предимно гимназисти, е бил ударен странично от камиона и се е обърнал в канавката. Няколко човека са останали блокирани във вътрешността на автобуса, казаха от полицията, предаде Ройтерс.

ТАСС цитира новинарския портал topky.sk, според който натовареният с камъни камион "Татра" е навлязъл в насрещното движение и е причинил сблъсъка. Фирмата "Арива", която е извършвала превоза" съобщи, че съдейства на разследването.

Това е най-тежкият пътен инцидент в Словакия от десет години.

mediapool.bg