Кламер БГ - Новини: Илияна Йотова: Младите хора са по площадите не се борят за власт, а за родината

Илияна Йотова: Младите хора са по площадите не се борят за власт, а за родината

Свят

|
Четв, 13 Авг 2020г. 15:06ч.
Илияна Йотова: Младите хора са по площадите не се борят за власт, а за родината

България има много талантливи и умни деца. Тези грамотни млади хора ще съградят България, за която всички мечтаем - империя не на територията, а на духа и културата, както ни завещаха дедите ни. Това е заявила вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на изложба с творби на участниците в Международния културен форум "Велики Преслав - история на цял един народ", цитирана от прессекретариата на президента.

Във форума, който се провежда за пореден път под патронажа на вицепрезидента, са участвали деца и младежи от цяла България и от българските общности зад граница.

"Младите хора днес негодуват и са по площадите, защото искат промяна. Те не се борят за власт, а за родината, която им дава перспектива да останат тук, а не да работят за просперитета за чужди държави. Нека младите да ни покажат как трябва да се развиваме оттук нататък. Разчитам на тях", посочила Илияна Йотова.

Вицепрезидентът е определила форума като здрава нишка, която събира всички българи, независимо в кой край на света се намират.

"Стъпиш ли на земята на Велики Преслав, чувстваш невероятна енергия, която нашепва за златни векове и за много слава и гордост. С форума "Велики Преслав - история на цял един ден народ" предавате на следващите поколения гордостта, че си българин, разказвате чудесната приказка за България", посочила вицепрезидентът.

"Историята ни сочи, че от кризите излизаме по-силни заедно. Ние всички сме част от едно общество и то ще успее само ако е заедно".

mediapool.bg