Кламер БГ - Новини: Звезди превръщат акаунтите си в социалните мрежи в платформа за здравни експерти

Звезди превръщат акаунтите си в социалните мрежи в платформа за здравни експерти

Свят

|
Четв, 21 Май 2020г. 12:34ч.
Звезди превръщат акаунтите си в социалните мрежи в платформа за здравни експерти

Актьорите Джулия Робъртс, Хю Джакман, Мили Боби Браун са сред знаменитостите, които ще превърнат акаунтите си в социалните мрежи в подиум за изява за здравни експерти, които ще споделят там факти за новия коронавирус и ще насърчават научно обоснования подход в борбата срещу пандемията, предаде Ройтерс.

Робъртс вече постави началото на проекта вчера чрез интервю с доктор Антъни Фаучи, директора на американския Национален институт по алергология и инфекциозни болести. В това интервю Фаучи каза, че основният проблем, който трябва да бъде разрешен, това са изключителните различия в здравеопазването между страните. Той припомни, че някои страни в Африка, в Южна Америка и дори в части от Карибите няма здравна система, която да реагира на пандемията по такъв начин, както се реагира в Ню Йорк или Лос Анджелис. "Ние действително имаме морална отговорност към хората по света", каза Фаучи.

Проектът на актьорите е по инициатива на неправителствената организация Уан Кампейн, която иска да постави под светлината на прожекторите здравни и икономически експерти, дискутиращи глобалната реакция на Covid-19.

Много от звездите, които участват в инициативата, имат много поддръжници в социалните мрежи. Например тези на Джулия Робъртс, Хю Джакман и Мили Боби Браун са общо около 71 милиона само в Инстаграм. С проекта участват и Пенелопе Крус, Сара Джесика Паркър, Рейн Уилсън, Шейлийн Удли и др.

mediapool.bg