Кламер БГ - Новини: Загиналите при самолетната катастрофа в Истанбул са станали трима

Загиналите при самолетната катастрофа в Истанбул са станали трима

Свят

|
Четв, 06 Фев 2020г. 13:11ч.
Загиналите при самолетната катастрофа в Истанбул са станали трима

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи, че загиналите при самолетната катастрофа в Истанбул са станали трима, предаде Асошиейтед прес. Ранените са 179.

Самолет Боинг 737 на турската частна авиокомпания Пегасус, изпълняващ редовен полет от град Измир до Истанбул снощи в около 18.18 часа местно време, при кацане на летището Сабиха Гьокчен излезе извън пистата и се разцепи на три части.

Валията на Истанбул Али Йерликая съобщи пред журналисти,че в машината са пътували 177 души,между които две деца и 6 души екипаж. По думите му някои от пътниците самостоятелно напуснали машината. Други са откарани с носилки и линейки. Спасителните екипи продължавали да изваждат пътници от разцепилата се на три части машина.

Лоша метеорологична обстановка е допринесла за инцидента,посочи валията на Истанбул.

"Поради лошите метеорологични условия самолетът не могъл да се захване за пистата. Продължил да се влачи 50-60 метра и паднал от височина 30 метра. По щастлива случайност се отървахме леко. Имаше опасност от пожар. Охлаждането продължи доста време. Състоянието на повечето от ранените, изключая 1-2 души не е тежко", каза той.

mediapool.bg