Кламер БГ - Новини: Евакуираха пътниците от руски самолет заради дим в салона при излитане от "Шереметиево"

Евакуираха пътниците от руски самолет заради дим в салона при излитане от "Шереметиево"

Свят

|
Пет, 19 Юли 2019г. 17:43ч.
Евакуираха пътниците от руски самолет заради дим в салона при излитане от "Шереметиево"

Двама души са били откарани в болница в Москва след евакуацията на пътниците от самолет за Ереван на летище "Шереметиево" заради странна миризма и задимяване на борда, съобщи Франс прес, като се позовава на авиокомпанията и летищните власти.

Полетът, извършван от руската компания "Нордуинд еърлайнс" (Nordwind Airlines) по направление към Армения, беше отменен заради "странна миризма" на борда на нейния Боинг 737, според авиокомпанията.

Екипажът е използвал надуваеми пързалки за евакуация на пасажерите: 162 възрастни и 11 деца.

Международното летище "Москва-Шереметиево" цитира командира на полета и също каза, че в кабината е имало пушек, но не и пламъци.

Петима пасажери са се нуждаели от медицинска помощ, а двама са били хоспитализирани, според същия източник.

През май 41 души загинаха на Шереметиево при аварийно кацане и пожар на Суперджет 100, първият граждански самолет, създаден в постсъветска Русия, припомня АФП.

Разследващите тогава посочиха, че вероятни причини са изключването на автопилота от мълния и възможни грешки на пилотите.

Полетът на "Нордуинд" Москва-Ереван започнал по разписание около 1 ч. след полунощ, но докато се движел по пистата в салона се появило задимяване, съобщи ТАСС. Командирът съобщил на наземните служби за възникналата ситуация и взел решение да прекрати излитането.

mediapool.bg