Кламер БГ - Новини: Груевски ще бъде върнат в Македония, обяви Зоран Заев

Груевски ще бъде върнат в Македония, обяви Зоран Заев

Свят

|
Нед, 18 Ноем 2018г. 14:55ч.
Груевски ще бъде върнат в Македония, обяви Зоран Заев

Бившият македонски премиер Никола Груевски ще бъде върнат в Македония, заяви премиерът на страната Зоран Заев в интервю за македонската телевизия Алсат М, цитирано от агенция МИА.

"Ако се установи чия е отговорността, ще отговаря всеки, като се започне от мене. Не можем обаче да уволняваме хора, защото обществото е разгневено. И по-рано се поставяше въпросът договорил ли се е Заев с Груевски с договора от Пържино (между четирите най-големи партии, с който се споразумяха за предсрочни избори при определени условия – бел. ред.) и излезе, че не съм се договарял. Всичко, което съм казвал, е било истина. Казвам, че Груевски ще бъде върнат. Унгария трябва да каже бил ли е отвлечен, по своя воля ли е влязъл в дипломатическата кола", каза Заев.

Бившият премиер на Македония Никола Груевски поиска политическо убежище в Унгария, след като окончателно бе осъден на 2 години затвор по делото "Танк" за покупката на луксозния си служебен "Мерцедес". Той бе обявен за международно издирване, но успя да се укрие в Унгария.

mediapool.bg