Кламер БГ - Новини: Главният прокурор на САЩ вероятно днес ще запознае Конгреса с доклада на Мълър

Главният прокурор на САЩ вероятно днес ще запознае Конгреса с доклада на Мълър

Свят

|
Нед, 24 Март 2019г. 10:22ч.
Главният прокурор на САЩ вероятно днес ще запознае Конгреса с доклада на Мълър

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар проучва задълбочено доклада на специалния следовател Робърт Мълър и вероятно ще огласи негово резюме днес пред Конгреса. Представител на министерството на правосъдието каза, че обобщението на обемистия документ няма да бъде представено пред законодателите в събота, което означава, че това може да стане в неделя, предаде Ройтерс.

Продължилото близо две години разследване на Мълър трябва да установи дали е имало руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. и дали предизборният щаб на Доналд Тръмп е имал контакти с Москва.

Очаква се, че заключенията на специалния следовател не включват нови обвинения към приближени на президента по въпроса дали щабът на Тръмп е бил в заговор с Русия, която да помогне на бизнесмена републиканец да победи на изборите кандидатката на демократите Хилари Клинтън, съобщи Ройтерс.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси е уведомила мнозинството на демократите в камарата, че ще се обяви против всякакъв вид засекретяване на доклада на Мълър. Според нея документът трябва да бъде предоставен на Конгреса по начин, който да позволи на законодателите да го обсъждат публично, каза източник на АП.

От Белия дом съобщиха, че нито са получавали доклада, нито са били информирани за съдържанието му.

mediapool.bg