Кламер БГ - Новини: Въздушни удари по най-малко три болници в сирийската провинция Идлиб

Въздушни удари по най-малко три болници в сирийската провинция Идлиб

Свят

|
Пет, 05 Юли 2019г. 13:51ч.
Въздушни удари по най-малко три болници в сирийската провинция Идлиб

Въздушни удари по контролирана от бунтовници зона в сирийската провинция Идлиб са поразили най-малко три болници, едната от които е финансирана от германското външно министерство, предаде ДПА.

"Болницата в Кафр Набле е вече подземна, частта й над земята е напълно разрушена", каза Фади Даири от британската фондация "Хенд ин хенд", която управлява финансираната от Германия "Ориент хоспитал". По думите му върху нея паднали три бомби (варели с експлозиви), но за щастие няма жертви сред персонала. Фондацията управлява осем болници в Сирия.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че още две болници в селски райони на Идлиб са били бомбардирани - в Хас и "Ал Хекмех" също в Кафр Набле.

От края на април силите на президента Башар ал Асад, подкрепени от руските ВВС, започна масирана кампания срещу бунтовниците в провинциите Хама и Идлиб.Сирийски бойни самолети често атакуват училища, болници и жилищни райони. По думите на Рами Абделрахман, директор на базираната във Великобритания мониторингова организация, около 20 здравни центрове и болници в Идлиб са били бомбардирани от април насам, но според Сирийско-американското медицинско дружество са извършени най-малко 31 атаки срещу 27 медицински обекта в провинцията.

mediapool.bg