Кламер БГ - Новини: Войници стреляха по мирен протест в Нигерия, има убити

Войници стреляха по мирен протест в Нигерия, има убити

Свят

|
Ср, 21 Окт 2020г. 08:29ч.
Войници стреляха по мирен протест в Нигерия, има убити

Няколко души бяха убити, след като войници откриха снощи огън по мирна демонстрация в нигерийския град Лагос, съобщи Франс прес, като се позовава на международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл".

"Няколко демонстранти бяха убити, опитваме се да разберем колко точно", заяви говорителят на организацията Иса Сануси, цитиран от БТА.

Преди това властите наложиха 24-часов полицейски час в щата Лагос след почти двуседмични протести, придружени на моменти от насилие, срещу полицейската жестокост, предаде ДПА.

Мярката беше въведена, след като полицейски участък беше опожарен в Лагос, при което загина поне един полицай, а няколко бяха ранени, каза говорител на органите на реда.

Местните власти съобщиха, че близо 2000 затворници са избягали, след като въоръжени тълпи нападнали два затвора в района на Лагос. Губернаторът на щата Лагос Бабажиде Санво-Олу предупреди в Туитър, че протестите против полицейската бруталност в Нигерия са се изродили "в чудовище, заплашващо благоденствието на обществото".

mediapool.bg