Кламер БГ - Новини: Военни загинаха при взрив на кола бомба в Афганистан

Военни загинаха при взрив на кола бомба в Афганистан

Свят

|
Пон, 04 Май 2020г. 11:30ч.
Военни загинаха при взрив на кола бомба в Афганистан

Поне 18 военнослужещи са били убити при взрив на кола бомба на талибани в афганистанската провинция Хелманд на юг в страната, съобщи Толо Нюз, позовавайки се на източник от органите на реда.

Експлозията е станала в неделя вечерта в района на Нахре Серадж. Бомбата е избухнала близо до контролния пункт на Афганистанската национална армия и Дирекцията за национална сигурност. Според източника, контролно-пропускателният пункт е бил напълно унищожен, съобщава РИА Новости.

В същото време говорител на губернатора на провинцията Омар Звак заяви, че петима войници са убити, а други петима са ранени.

Радикалните талибани поеха отговорност за експлозията.

В Афганистан има конфронтация между правителствените сили и бойците на радикалното талибанско движение, което по-рано завзе значителна територия в селските райони на страната и предприе атака върху големи градове. Освен това в страната се засили влиянието на терористичната групировка ‚Ислямска държава“. Афганистанските Национални сили за отбрана и сигурност провеждат съвместни антитерористични операции в цялата страна.

mediapool.bg