Кламер БГ - Новини: Вече пети ден внесените случаи на вируса в Китай са повече от вътрешните

Вече пети ден внесените случаи на вируса в Китай са повече от вътрешните

Свят

|
Ср, 18 Март 2020г. 17:15ч.
Вече пети ден внесените случаи на вируса в Китай са повече от вътрешните

За пети пореден ден внесените случаи на коронавирус в Китай са повече от случаите, при които заразяването е станало в страната, предаде Ройтерс.Новите случаи на заразяване вчера бяха 13, повечето от които са пристигнали от чужбина. За сравнение, вчера в Китай е имало само един нов случай на заразяване в град Ухан, където в края на миналата година се появи коронавирусът.

Внесените случаи са в Пекин, Шанхай и провинция Гуандун, Южен Китай. Заразените в Пекин са пристигнали от Испания, Великобритания и Бразилия, а в Гуандун - от Великобритания, Нидерландия и Тайланд.

В сряда властите в съседния на Ухан 7,5-милионен град Хуанган съобщиха, че са излекувани и последните двама заразени в града.Градската управа на Хуанган е регистрирала 2907 заразени. 2782 пациенти са оздравели и изписани от болниците, 125 са починали.

Над 8000 души са починали от новия коронавирус по света, сочат официални данни, компилирани от Франс пресв сряда. Най-много смъртни случаивече има в Европа, (3422), следвана от Азия (3384).

Световната здравна организация периодично актуализира карта и данни за коронавируса тук.

Броят на новите инфекции в Южна Корея за четвърти пореден ден не надвишава сто. Редица експерти са на мнение, че като цяло епидемията от коронавирус в страната е на път да бъде поставена под контрол.Броят на заразените в страната е 8413, общият брой на смъртните случаи е 84. Общо 1540 души са излекувани.

В Япония са регистрирани над 1500 случая на заразяване с новия коронавирус, включително сред пътниците и екипажа на кораба "Даймънд принсес". Починалите досега са 37.

От утре Япония разширява ограниченията за влизане на чужденци от европейски страни и замразява действието на вече издадените визи. Пристигащите от Европа, включително японските граждани, ще трябва да се самоизолират и да останат две седмици под карантина. Същите изисквания се въвеждат за влизащите в страната от Иран и Египет.Освен това Япония ще отказва влизане на хора с местожителство в редица региони на Италия, Испания, Швейцария, а също и на живеещи в Исландия.

Правителствата в Азия подготвят мерки, за да се справят с евентуална нова вълна от случаи с коронавирус, тъй като хората бягат от огнищета на болестта в Европа, Северна Америка и Близкия изток, пише в сряда Ройтерс.

Броят на смъртните случаи в Иран достигна 1135, съобщи в сряда иранското здравно министерство.През последните 24 часа от причиняваната от вируса инфекция Ковид-19 в страната са починали 147 души - рекорд за едно денонощие. Заразените са общо 17 361 – увеличение с 1192 случая.

В Австралия има над 450 случая на заразени с новия коронавирус. Починали са поне шестима.Страната обяви днес, че гражданите й не трябва да я напускат.Мярката ще е в сила поне шест месеца.

Потвърдените в Израел случаи на коронавирус за последното денонощие скочиха с 40 процента от 304 на 427, съобщи здравното министерство, като прогнозира по-рязко увеличение успоредно с масово провеждане на тестове.Дневно ще се правят поне по 3000 теста, включително в новосъздадени пунктове, през които ще може се преминава с автомобили.Петима от диагностицираните пациенти са в критично състояние.В Израел и в палестинските територии засега няма смъртни случаи от коронавируса.

На окупирания Западен бряг на река Йордан са потвърдени 44 случая. В гъстонаселената ивица Газа до момента няма регистрирани случаи на зараза.

Броят на заразените с коронавирус в Индия достигна 147.Най-много заразени има в щатовете Махаращра (41 заразени) и Керала (27 заразени). В столицата Делхи са регистрирани девет случая.

Тайланд съобщи за 35 нови случая на заразяване с коронавирус.Общият брой на заразените достигна 212. От тях 169 продължават да са в болница, а 42 са оздравели и са си вече у дома. Досега е регистриран само един смъртен случай.

Потвърдените случаи на КОВИД-19 в Република Южна Африка нараснаха от 23 до 85.При осем от случаите става дума за местно предаване на заразата.

Колумбийският президент обяви извънредно положение.Иван Дуке заяви, че хората над 70 години ще трябва да останат по домовете си от 20 март до 31 май. Те ще имат право да излизат само за да си набавят стоки от първа необходимост, да си купят лекарства и да отидат на лекар.

Боливия също обяви извънредно положение и наложи полицейски час.

Коронавирусът взе вчера първата си жертва в Бразилия, съобщи Ройтерс. Починалият е 62-годишен мъж, страдащ от диабет и високо кръвно налягане.

Контролният тест на президента Жаир Болсонаро за коронавирус е дал отрицателен резултат, обяви самият той в "Туитър".

mediapool.bg