Кламер БГ - Новини: В Израел половин милион деца се връщат в детските градини

В Израел половин милион деца се връщат в детските градини

Свят

|
Нед, 10 Май 2020г. 13:06ч.
В Израел половин милион деца се връщат в детските градини

На близо половин милион деца в Израел от днес вече е позволено да се върнат в предучилищни и детски градини. Това става за първи път след налагането в средата на март на карантина в усилията да се спре разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Разпоредбите на министерството на здравеопазването обаче ограничават броя на децата в една група до 18, а също и времето им в детските градини - до три дни в седмицата, съобщи образователното министерство.

Неделя е началото на работната седмица в Израел.

Израел започна постепенно да отваря отново училищата миналата седмица. Много от неговите 9,2 милиона граждани се чувстват достатъчно сигурни, за да излязат на открито, а парковете и крайбрежните алеи бяха пълни в събота. Това може да се каже и за природните резервати, които също отвориха.

Носенето на маски за лице на открито и спазването на разстояние 2 метра от човек на човек остава задължително.

Очаква се правителството да позволи събиране на до 100 души от 31 май, а всички ограничения за събирания вероятно ще бъдат отменени от 14 юни, при условие че броят на потвърдените нови случаи на коронавирус остава под 100 на ден.

От средата на март Израел наложи строги мерки за предотвратяване на масово разпространение на коронавируса и се справи с по-добре с гарантирането на здравето на населението си в сравнение с други страни, макар и с огромна икономическа цена.

Здравното министерство на страната е потвърдило 16 454 случая, от които 11 376 са се възстановили. Министерството твърди, че от Ковид-19 са починали 247 души.

mediapool.bg