Кламер БГ - Новини: Би Би Си съкращава още 450 работни места

Би Би Си съкращава още 450 работни места

Свят

|
Четв, 02 Юли 2020г. 18:25ч.
Би Би Си съкращава още 450 работни места

Радио-телевизионната корпорация Би Би Си обяви, че съкращава 450 работни места в клона си в Англия, за да намали разходите и да преструктурира местните си новинарски бюра, съобщиха информационните агенции.

Според основния британски журналистически синдикат тези съкращения ще имат сериозно въздействие върху отразяването на местните новини, допълва ДПА.

Съкращенията на 450 места от общо 3000 в клона на Би Би Си в Англия, ще доведат до реализирането на икономии в размер на 25 милиона лири до края на март 2022 г., посочва Франс прес.

През юни Би Би Си обяви, че съкращава 150 работни места в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, с което съкратените работни места стават общо 600.

Съгласно планираното преструктуриране мрежата от местни радиостанции и регионалната телевизия на клона в Англия на Би Би Си ще претърпят значителни промени. Директорката на Би Би Си Ингланд Хелън Томас припомни, че много от местните пунктове на радио-телевизионната корпорация са били създадени преди повече от 50 години, променили са се много малко и се нуждаят от значителна реформа във времето на социалните мрежи. Тя допълни, че решението за съкращенията е било трудно за взимане.

Съгласно планираните реформи Би Би Си иска да създаде разследваща емисия и да промени отразяването на политическите събития.

Корпорацията вече прилага план за икономии в размер на 800 милиона лири. Миналия месец тя обяви, че трябва да направи още икономии в размер на 125 милион евро заради коронавирусната пандемия.

mediapool.bg