Кламер БГ - Новини: Алексей Навални е отведен от ареста в болница поради остра алергична реакция

Алексей Навални е отведен от ареста в болница поради остра алергична реакция

Свят

|
Нед, 28 Юли 2019г. 17:22ч.
Алексей Навални е отведен от ареста в болница поради остра алергична реакция

Най-известният руски опозиционен активист Алексей Навални е откаран от ареста в болница. Властите не дават информация за състоянието му, но неговата говорителка Кира Ярмиш съобщи, че той е получил остра алергична реакция.

Навални, който за пореден бе задържан за 30 дни заради призив за участие във вчерашния неразрешен от властите протест, е бил откаран в неделя сутринта от ареста в болница .

Навални никога не е имал алергии, каза говорителката му и допълни, че сега той със сериозни подутини на лицето и обрив по кожата.

Опозиционерът бе инициатор на проведения в събота протест срещу недопускането на независими кандидати до изборите за московски парламент на 8 септември. На него бяха задържани 1400 души.

От болницата съобщиха пред Интерфакс, че състоянието на Навални е задоволително.

Неговият помощник Леонид Волков определи алергията му като твърде странна. Волков разказа, че когато бил арестуван през юни заради "нарушение на организацията на митинг", той е бил затворен в една и съща килия с Навални. Веднага след освобождаването им Навални бил целия в отоци и червени петна и изкарал цяла седмица на антихистамини.

Мислехме, че е алергия. Но съдейки по всичко, Алексей има същите симптоми и това е някаква странна алергия, написа Леонид Волков в Туитър.

Теоретично алергична реакция може да възникне на всяка възраст. Навални сега е на 43 години.

Волков не смята, че в случая има някаква конспирация, но по думите му има място за сериозна проверка за санитарните условия в специалния център за задържане.

mediapool.bg