Кламер БГ - Новини: Самолет падна край Лвов заради недостиг на гориво, петима са загинали

Самолет падна край Лвов заради недостиг на гориво, петима са загинали

Свят

|
Пет, 04 Окт 2019г. 16:00ч.
Самолет падна край Лвов заради недостиг на гориво, петима са загинали

Петима души загинаха, а трима бяха ранени, след като самолет падна близо до украинския град Лвов, където трябвало да зареди свършващото си гориво, предадоха световните агенции в петък.

Инцидентът стана сутринта, когато АН-12 на авиокомпанията "Украйна Аероалианс" не е успял да достигне до пистата за кацане и се разбил на 1.5 км преди нея. Машината, която е возила товар от от испанския град Виго за турския град Истанбул, е трябвало да спре на летището в Лвов да презареди. Като вероятни причини за трагедията се разследват именно недостиг на горивото или пилотска грешка. В момента на падането на машината в района е имало мъгла.

Първоначално бе съобщено за три жертви, но после броят им беше уточнен. На борда на самолета е имало седем души екипаж и един придружаващ товара. Какво е превозвано на борда засега не е ясно.

Спасени са трима човека, които са приети в болница с наранявания.

По данни на телевизия "112 Украйна" разбилият се Ан-12 и бел построен преди 51 години, бил е експлоатиран от военно-транспортната авиация от 1968 до 1995 г, а след това е използван за граждански полети.

mediapool.bg