Кламер БГ - Новини: СДС обявиха кмета на Добрич за свой член, той отрича

СДС обявиха кмета на Добрич за свой член, той отрича

България

|
Четв, 18 Апр 2019г. 19:17ч.
СДС обявиха кмета на Добрич за свой член, той отрича

От СДС обявиха, че кметът в Добрич Йордан Йорданов е станал техен член, но няколко часа по-късно той отрече това да е вярно.

В сряда председателят на СДС Румен Христов обявил, че Йорданов вече е член на партията. Това станало в присъствието на самия кмет, докато двамата били във Варна, на среща с кандидатите на СДС в листата на ГЕРБ за евродепутати - Александър Йорданов и Илия Лазаров.

"Аз съм дясно мислещ човек", казал за себе си тогава Йорданов, който бе издигнат за кмет от вече несъществуващия "Реформаторски блок" и е областен координатор на ДБГ.

Преминаването му в СДС беше потвърдено и от пресцентъра на партията. В четвъртък сутринта Йорданов се разграничи от казаното предходната вечер.

"Член съм на "Движение България на гражданите" (ДБГ) и на Реформаторския блок. Радвам се, че от СДС ме подкрепят и сме обединени в Реформаторския блок. Радвам се, че ме чувстват като член на СДС", казал той пред "Дарик".

Попитан защо не е опровергал новината за приемането му в СДС още във Варна, той отговори: "Не отговарям за чужди изявления".

Обясни, че е бил поканен на форум във Варна, на който е имало среща "на десни политици и кандидати за евродепутати със симпатизанти" и е приел да присъства като "представител на Реформаторския блок", какъвто вече не съществува.

Това не е първият подобен случай с Йорданов. През 2016 година той беше започнал да се включва в предизборни прояви на ГЕРБ, а няколко месеца по-късно Бойко Борисов го обяви за член на партията. И тогава, отново с леко закъснение, Йорданов отрече това да е вярно и о обяви, че приемал думите на премиера като официална покана.

mediapool.bg