Кламер БГ - Новини: САЩ с финансова програма за доброволчески инициативи у нас заради Covid-19

САЩ с финансова програма за доброволчески инициативи у нас заради Covid-19

България

|
Четв, 26 Март 2020г. 14:31ч.
САЩ с финансова програма за доброволчески инициативи у нас заради Covid-19

Посолството на САЩ в София и фондация "Америка за България" обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на Covid-19.

"Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия", казва посланикът на САЩ в България Херо Мустафа, цитирана от посолството.

От посолството посочват, че като признание към впечатляващите български доброволчески инициативи те и фондация "Америка за България" ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които помагат в създалата се ситуация.

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа на следния адрес: www.BGStandingTogether.org.

Финансовата ни помощ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите. Помощта е за проекти, които вече се изпълняват.

Номинации се приемат 13 часа в на 30 март. Получателите и тяхната дейност ще бъдат обявени публично, посочват от посолството.

mediapool.bg