Кламер БГ - Новини: Русия може да размени бойците от "Азов" с "кума" на Путин

Русия може да размени бойците от "Азов" с "кума" на Путин

Свят

|
Съб, 21 Май 2022г. 22:26ч.
Русия може да размени бойците от "Азов" с "кума" на Путин

Виктор Медведчук при ареста му през април. Снимка: Архив

Русия ще обмисли възможността за размяна на бойците от националистическия батальон "Азов" срещу украинския политик Виктор Медведчук, близък до президента Владимир Путин, заяви руският депутат Леонид Слуцки, участващ в преговорите на Москва с Киев, предаде Франс прес.

Медведчук, който бе заловен от украинските служби на 12 април, е опозиционният политик, който се издирваше от началото на войната за държавна измяна. Той бе спряган за човека, който Путин трябваше да сложи начело в Киев, след като "военната операция" свали Зеленски. Медведчук често бе наричан "кума на Путин" - връзката между двамата е, че Путин е кръстник на дъщерята на Медведчук. През май миналата година Медведчук беше поставен под домашен арест поради повдигнато обвинение в държавна измяна и заграбване на природни ресурси в Крим.

"Ще проучим въпроса", заяви Слуцки, който участваше в последните преговори с Киев в отговор на въпрос на медиите.

Депутатът направи това изявление в контролирания от сепаратистите град Донецк, в югоизточната част на Украйна. Той уточни, че възможността за подобна размяна ще бъде обсъдена в Москва от "тези, които имат прерогативите за това".

mediapool.bg