Кламер БГ - Новини: Румен Радев и Бойко Борисов поздравиха Тръмп за националния празник на САЩ

Румен Радев и Бойко Борисов поздравиха Тръмп за националния празник на САЩ

България

|
Съб, 04 Юли 2020г. 14:20ч.
Румен Радев и Бойко Борисов поздравиха Тръмп за националния празник на САЩ

Държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов поздравиха президента Доналд Тръмп по случай националния празник на САЩ - Деня на независимостта.

В писмото си Румен Радев откроява и двустранното сътрудничество между България и САЩ за енергийна диверсификация, партньорството в сферата на отбраната и сигурността и справяне с предизвикателствата, които поражда безпрецедентната световна криза през последните месеци.

Премиерът Борисов от своя страна отбелязва, че продължава активната съвместна работа в приоритетни и за двете страни области като сигурността и отбраната,

борбата с тероризма, търговията и инвестициите, както и в сферата на енергийната сигурност и енергетиката.

Бойко Борисов изказва "лична признателност за безрезервната подкрепа, която Вашата страна ни оказва в условията на глобалната пандемия от коронавирус".

Премиерът допълва, че в резултат от ползотворната му среща с американския президент във Вашингтон през ноември 2019 г., в отношенията между България и САЩ е бил внесен осезаем импулс: "Знаково за тази качествено нова динамика бе успешното провеждане на първата сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ на 8 януари 2020 г. в София. Диалогът, по своята структура и съдържание, издигна стратегическото ни партньорство на качествено ново равнище".

mediapool.bg