Кламер БГ - Новини: Родилка на 21 години почина след планирано секцио

Родилка на 21 години почина след планирано секцио

България

|
Пон, 29 Авг 2022г. 15:41ч.
Родилка на 21 години почина след планирано секцио

Снимката е илюстративна

Родилка почина след планирано секцио. То е било направено в болницата в Горна Оряховица, но няколко часа по-късно жената е издъхнала в лечебно заведение във Велико Търново. Това става ясно от съобщение на болницата в Горна Оряховица до медиите.

На 20 август сутринта 21-годишната жена от Горна Оряховица постъпва в болницата в града без родова дейност, но с просрочен термин.

Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания при родилката не е установена патология.

Младата жена е посещавала редовно женска консултация и бременността ѝ е била наблюдавана.

След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио.

Така на 26 август - петък, от 9 часа е направено класическо Цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето.

Детето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.

Един час след приключване на операцията обаче започва обилно кървене на родилката.

Предприети са реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози.

Заради усложненото състояние на младата жена е взето решение тя да бъде транспортирана до областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново с реаномобил и реанимационен екип.

Приета е в отделението по акушерство и гинекология на областната болница на 26 август в 13 часа, но лекарите във Велико Търново за съжаление не успяват да спасят живота на младата жена.

mediapool.bg