Кламер БГ - Новини: Рашков намеква за прокурорски саботаж на проверката на подслушването

Рашков намеква за прокурорски саботаж на проверката на подслушването

България

|
Вт, 01 Юни 2021г. 22:50ч.
Рашков намеква за прокурорски саботаж на проверката на подслушването

Снимка: Архив

Прокурори са започнали да привикват служители на МВР, назначени от вътрешния министър Бойко Рашков да проверяват скандала с подслушването на политици. Това е потвърдил МВР-шефът пред Bird.bg.

По негова заповед преди дни са започнали проверки в две служби на МВР – "Вътрешна сигурност" и ГДБОП. Назначена е била комисия по проверката. Веднага от прокуратурата са започнали да постъпват искания за даване на информация за същите служители.

Във вторник вечерта в кабинетите им са започнали обиски. Според Bird.bg тези действия са били разрешени от спецсъда.

Служителите на МВР са били привиквани за разпит в Националната следствена служба. Сред търсените за разпит фигурирали дори имената на новите шефове на ДАНС и ГДБОП – Пламен Тончев и Калин Янков.

Според Рашков целта на всичко това е да се компрометира проверката на скандала с подслушванията. Той е заявил, че има информация, че в последните дни са унищожавани голямо количество документи. Заради привикване от страна на прокуратурата е бил принуден да подмени двама от служителите в проверяващата комисия.

Досега от прокуратурата не са давали никаква информация за подобна акция. По скандала с подслушването държавното обвинение досега мълчеше. Само веднъж бе съобщено, че e възложена проверка на Бюрото за контрол на СРС.

Според различни твърдения броят на подслушваните политици от опозицията може да надхвърля 80 души.

mediapool.bg