Кламер БГ - Новини: Разминаване между онлайн офертите и условията в хотела е най-честата измама на морето

Разминаване между онлайн офертите и условията в хотела е най-честата измама на морето

България

|
Съб, 26 Авг 2017г. 14:08ч.
Разминаване между онлайн офертите и условията в хотела е най-честата измама на морето

Несъответствие между "лъскавите" стаи в онлайн офертите и реалните условия в хотелите - това е най-честото нарушение, което открива Комисията за защита на потребителите (КЗП) при проверките си по Черноморието.

Голяма част от оплакванията на летовниците и тази година са за лоша хигиена в заведенията и некачествена храна, съобщи БНТ.

Инспектори от вътрешността на страната и тази година са командировани по Южното ни Черноморие, за да има по-чести проверки на повече места.

Въпреки вниманието, което привлякоха такси като "празен стол"и "желание на клиента”, проверяващите в района на Бургас не са засичали често такива случаи, съобщи БНТ.

”Като че ли жалбите и сигналите най-общо казано срещу места за настаняване - семейни хотели, самостоятелни стаи, са повече от тези, които касаят заведения за хранене и развлечение. Има разминаване между очакванията и в действителност при настаняване на определени туристи. Но не са чак толкова много жалбите и сигналите в сравнение с минали години, горе-долу бройката се запазва”, коментира Николай Стойков, регионален директор на КЗП-Бургас.

От около 2 500 проверки от началото на тази година, Комисията за защита на потребителите досега е съставила близо 160 акта за нарушения.

Повечето сигнали постъпват от летовници, които сами организират почивката си.

”Освен права, имаме и отговорности като потребители. Преди да ползваме услугата, сме длъжни да се запознаем с цялата предварителна информация, която я съпътства. Търговецът е длъжен да я даде, а ние сме длъжни да я прочетем”, каза Стойков.

Проверките по морето продължават, а в немалка част от случаите инспекторите проверяват туристическите обекти и като "тайни клиенти".

mediapool.bg