Кламер БГ - Новини: Радев почете жертвите на комунизма

Радев почете жертвите на комунизма

България

|
Вт, 01 Фев 2022г. 13:12ч.
Радев почете жертвите на комунизма

Радев почете жертвите на комунизма

За първи път откакто е президент Румен Радев отдаде почит на жертвите на комунизма. Държавният глава е поднесъл цветя на Мемориала край НДК. От президентството пуснаха само снимка на Радев без повече подробности. На нея държавният глава е сам.

"Днес отдаваме почит към жертвите на комунистическия режим, пазейки спомена за едни отминали мрачни времена, които никога не трябва да се повтарят. Историческите факти от миналото, в което липсват свобода и демокрация, доказват по категоричен начин, че сме извървели дълъг и нелек път до днес като общество", заяви пък премиерът Кирил Петков.

От правосъдното министерство съобщиха, че Надежда Йорданова ще посети Белене, където ще почете жертвите на комунистическия режим.

"Денят 1 февруари остава в народната памет като събирателен образ на ужаса на комунистическия режим, който в годините на своята власт ще струва на страната ни хиляди животи и дистанция с достиженията на модерната западна демокрация, която се опитваме да наваксаме и до днес", написа бившият министър-председател Бойко Борисов във фейсбук.

mediapool.bg