Кламер БГ - Новини: Радев отговаря за "прекрасната госпожа": Делириумът на Борисов буди тревога

Радев отговаря за "прекрасната госпожа": Делириумът на Борисов буди тревога

България

|
Съб, 26 Септ 2020г. 17:18ч.
Радев отговаря за "прекрасната госпожа": Делириумът на Борисов буди тревога

"Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога".

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на твърдението на премиера Бойко Борисов, че "една прекрасна госпожа" е била изпратена от близки до държавния глава да снима спалнята му в правителствената вила "Секвоя" в "Бояна". Кадрите бяха разпространени анонимно до медиите преди месеци. Според Борисов те са били направени от дама, пратена от близки на държавния глава. Направени били в негово отсъствие. На снимките се вижат пачки евро в чекмеджето на нощното шкафче на премиера и пистолет. Борисов не отрича автентичността на кадрите, но твърди, че те са били режисирани. Премиерът намекна, че много по-логично би било, ако има пари и злато, да ги държи в касата до вратата, а не в чекмеджето си.

"Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора, от най-близкото му обкръжение ме сготвиха по един много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за един подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа, с който се снима спалнята, къщата, дет се вика, сервизните им помещения, в мое отсъствие. Ако примерно е имало пари, ама нали той държи и злато, и пари, и диаманти в едно чекмедже, след като касата, всички знаят, които са живели там, и аз съм я заварил, тази каса е пред вратата, точно пред вратата. Така че като ченгеджийска операция я направиха фантастично, шапка им свалям и неслучайно само той го повтаря. Защото най-близко негово обкръжение го свърши", заяви преди няколко дни Борисов.

Снимките, наред с видео от къщата, на което се вижда тъмнокоса жена, бяха изпратени до медиите на няколко порции. Преди това бяха пуснати и записи от разговори на премиера. Прокуратурата образува дело, но не за съдържанието им, а за незаконно записване на министър-председателя.

"Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя", каза в отговор президентът в събота. Той бе на посещение в Карнобат по случай празника на града.

Радев отрече, че подготвя свой политически проект. Президентът заяви само, че подкрепя "всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийният интерес".

mediapool.bg