Кламер БГ - Новини: Радев: Няма аргументи в защита на спецправосъдието

Радев: Няма аргументи в защита на спецправосъдието

България

|
Четв, 14 Апр 2022г. 13:28ч.
Радев: Няма аргументи в защита на спецправосъдието

Радев и Борисов, сн. БГНЕС, архив

С дейността си специализираното правосъдие не дава солидни аргументи в своя защита, коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

"Всички сме свидетели на "смачкани" досъдебни производства, отказ от досъдебни производства по знакови случаи, преследване на бизнес и политически неудобни хора", коментира държавният глава.

Радев посочи, че "българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват в името на националния интерес и за решаване на проблемите на българите".

"Ако се покажат ясни резултати в отговор на проблемите на хората, коалицията няма да има проблеми", каза той.

Радев за пореден път посочи, че правителството трябва да следва досегашната позиция за Северна Македония.

Освен това, според Радев "държавата трябва да бъде пример за изрядност в плащанията", но по отношение на договорите за пътни ремонти и поддръжка от времето на ГЕРБ действията на тогавашните управляващи не са били "образец при сключването на самите договори".

По думите му сега е разклатено доверието в целесъобразността на контрактите по линия на цени, обем дейности и качество.

Държавният глава напомни и защо е било въведено машинното гласуване във връзка с искането на БСП да бъдат върнати хартиените бюлетини.

"България беше шампион в Европа и света по невалидни бюлетини, по многобройните манипулации в протоколите".

Работи се усилено българските моряци, които вчера бяха евакуирани от кораба "Царевна" в Мариупол да се приберат благополучно, каза държавният глава.

"Знаете, че обстановката е много сложна, но най-важното е нашите моряци да се приберат живи и здрави. Работи се усилено по този въпрос. Нека оставим коментарите, когато това бъде факт".

Правителството съобщи преди ден, че 14 български моряци и един украинец от екипажа на българския кораб "Царевна" вече са извън пристанището на Мариупол. А по свое желание на борда остават капитанът, старши-помощникът му и още трима моряци, двама от които украинци.

mediapool.bg