Кламер БГ - Новини: Радан Кънев: Позицията на евродепутатите за върховенството на закона в България се промени

Радан Кънев: Позицията на евродепутатите за върховенството на закона в България се промени

България

|
Пет, 25 Септ 2020г. 14:17ч.
Радан Кънев: Позицията на евродепутатите за върховенството на закона в България се промени

Позицията на евродепутатите по повод върховенството на закона в България се променила през последните месеци, коментира евродепутатът от "Демократична България"/ЕНП Радан Кънев в петък пред бТВ. Според него неочаквано голяма част от случващото се у нас стига до европарламента.

"Има огромен интерес от ключови и авторитетни чужди медии към проблемите в България. Благодарение на усилията, които положихме, в парламента е насрочен дебат, който е фокусиран върху проблемите на българските граждани и техните свободи", обясни евродепутатът.

Според него е възможно заради проблемите с върховенството на закона у нас България да загуби европейски пари. Той обясни, че на 5 октомври в парламента ще се обсъжда връзката между еврофондовете и корупцията.

Кънев коментира, че изход от кризата у нас има и той минава през оставка на кабинета. Според него страната се намира в сериозна политическа и институционална криза, което пречи за решаването на проблемите в ключови обществени системи като правосъдие и здравеопазване.

Евродепутатът нарече обидни за българската политика коментарите, че западноевропейски медии пишат за България срещу финансиране. Такава теза бе изказана от депутата от ГЕРБ Тома Биков.

"Това, че можеш да възлагаш репортажи на някакви жълти медии в България, не означава, че медийният пазар в Европа е такъв", заяви Кънев.

mediapool.bg