Кламер БГ - Новини: Работна група ще анализира наредбите за павилиони в София

Работна група ще анализира наредбите за павилиони в София

България

|
Четв, 25 Фев 2021г. 18:40ч.
Работна група ще анализира наредбите за павилиони в София

Столичният общински съвет взе решение работна група да извърши анализ на действащата нормативна уредба на Столична община относно преместваемите обекти. Решението идва близо две седмици след трагичния инцидент с 16-годишния людмил, за който никой от общината не пое отговорност.

До 3 месеца работната група трябва да внесе предложения в Столичния общински съвет, за оптимизиране на контрола и ефективността по отношение на прилагането му, както и създаване на бърза процедура за поставяне и премахване на преместваеми обекти.

Методи Лалов от "Демократична България" предложи членовете на комисията да бъдат избрани на паритетен принцип и в нея да се включат независимите общински съветници и представители на Столичен инспекторат беше отхвърлено. Отхвърлено бе предложение за сключване и независимия общински съветник Борис Бонев.

"Всички политически групи ще имат членове в работната група, но от ГЕРБ отказват да допуснат независим общински съветник, който от години работи по решаването на проблема и предлага конкретни промени в наредбите. Борис Бонев има знанията, с които да допринесе най-накрая хаоса и корупцията по софийските улици да бъдат озаптени.", коментираха във фейсбук от "Спаси София".

Създаването на работната група е по предложение на Малина Едрева, Николай Стойнев и Георги Георгиев – общински съветници от ГЕРБ-СДС

mediapool.bg