Кламер БГ - Новини: Пътните строители разширяват протеста си

Пътните строители разширяват протеста си

България

|
Четв, 28 Юли 2022г. 09:58ч.
Пътните строители разширяват протеста си

Пътните строители разширяват протеста си

Пътни фирми продължават втори ден протестите си на територията на цялата страна.

За днес се предвижда промяна в организацията - с по-малко хора пред Народното събрание в 9 часа. Изграденият палатковлагер пред служебния вход на парламента става "Обучителен център" за управляващите, обявиха протестиращите.

Браншона камара „Пътища“ иска решаване на проблема с неизплатените задължения на държавата към бранша, които по техни данни възлизат на 720 млн. лв. Настоява се още за индексация на цените в строителството заради инфлацията, както и решаване на проблема с инхаус поръчките.

В четвъртък ще има протесно шествие с тежкотоварна техника по Околовръстния път на София.

Повече ще са протестните точки по пътищата в страната, които ще бъдат затворени за движениеза повече от час, каза

председателят на браншовата камара "Пътища" инж. Стефан Чайков.В сряда за час бяха затворени 20 възлови пътя на територията на страната.

„Ще осигурим присъствие в следващите дни за оказване на натиск върху Народното събрание. Дано някой най-накрая прояви здрав разум", каза Чайков пред БНР.

Председателят на регионалната комисия в парламента Настимир Ананиев в сряда каза, че държавата ще се разплати само с изрядните пътни фирми, а за останалите предстоят нови проверки за свършената работа от ДНСК и АДФИ.

mediapool.bg