Кламер БГ - Новини: Путин цитира Остап Бендер: Скучно, девочки! Нямам и никога не съм имал дворец

Путин цитира Остап Бендер: Скучно, девочки! Нямам и никога не съм имал дворец

Свят

|
Пон, 25 Ян 2021г. 15:50ч.
Путин цитира Остап Бендер: Скучно, девочки! Нямам и никога не съм имал дворец

Руският президент Владимир Путин отрече да е собственик на луксозната резиденция на Черно море, както твърди опозиционният лидер Алексей Навални, съобщи Франс прес.

Екипът на Навални публикува в YouTube миналата седмица видео, в което твърди, че огромният дворец, близо до град Геленджик на брега на Черно море, принадлежи на Путин чрез поставени лица.

"Не съм гледал филма, защоито нямах време. Нищо от това, което е представено в него като мое имущество, не принадлежи на мен или на близките ми", каза Путин на онлайн среща с руски студенти.

Според него филмът е компилация и монтаж.

Той каза, че тези слухове се разпространяват вече над 10 години и целят да промият мозъците на руснаците.

"Това се въртеше отдавна. Сега се появи удобен случай да го компилират и да се опитат да промият мозъка на гражданите", добави той.

"Скучно, девочки!", завърши Путин, използвайки реплика на популярния литературен герой на Илф и Петров Остап Бендер.

Коментарът на Путин идва близо седмица след разследването на Навални. От Кремъл обаче веднага казаха, че то не отговаря на истината.

Путин каза, че никога не се е занимавал с бизнес, защото не му е интересно. Той обаче сподели, че като се оттегли, би се захванал с винарството, но не като бизнес, а като благородно занимание.

Разследването на Навални е озаглавено "Дворецът за Путин. Най-големият подкуп в историята".

В него главният критик на Кремъл обвинява руския президент, че чрез подставени лица се е сдобил с голям имот и огромен дворец близо до град Геленджик на брега на Черно море.

Дворецът за 1.12 млрд. евро, имот – 39 пъти по-голям от Монако, е изпълнен с невиждан лукс и разполага с басейн, казино и кино.

mediapool.bg