Кламер БГ - Новини: Путин каза, че недоброжелатели се опитват да дестабилизират Русия

Путин каза, че недоброжелатели се опитват да дестабилизират Русия

Свят

|
Пет, 02 Юни 2023г. 18:12ч.
Путин каза, че недоброжелатели се опитват да дестабилизират Русия

Путин каза, че недоброжелатели се опитват да дестабилизират Русия

Руският президент Владимир Путин каза днес, че някои недоброжелатели засилват опитите си да дестабилизират страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ние с вас трябва да направим всичко по силите си, за да не им позволим при никакви обстоятелства да направят това", заяви Путин на заседание на Съвета за сигурност на Русия. Той призова членовете на Съвета да не позволяват това "при никакви обстоятелства".

Съветът за сигурност на Русия ще обсъди гарантирането на сигурността в контекста на, по думите му, "много важните" въпроси, засягащи взаимоотношенията между 190-те етнически групи в страната, отбеляза Путин. Той добави, че "днес ще засегнем също тези въпроси в светлината на гарантирането на сигурността на Русия, в конкретния случай на вътрешнополитическата сигурност".

Откакто изпратиха десетки хиляди войници в Украйна през февруари 2022 г., руските власти засилиха преследването на несъгласни с политиката им и принудиха много представители на либералната опозиция да емигрират, посочва Ройтерс.

Путин неведнъж е призовавал Русия да се обедини пред лицето на "външните заплахи" от Запада. Той обаче се натъква понякога на недоволството на малцинствени групи, които негодуват, че са станали основен обект на обявената военна мобилизация, отбелязва Ройтерс.

mediapool.bg