Кламер БГ - Новини: Путин и Ердоган се срещнаха за първи път от година и половина

Путин и Ердоган се срещнаха за първи път от година и половина

Свят

|
Ср, 29 Септ 2021г. 18:03ч.
Путин и Ердоган се срещнаха за първи път от година и половина

Сн. ЕПА/БГНЕС

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се срещнаха в сряда в руския курорт Сочи, предадоха турски и руски медии. Срещата между двамата президенти продължи два часа и 45 минути. След разговорите нямаше пресконференция.

Това бе първата среща на Путин с високопоставен представител от 14 дни, тъй като руският държавен глава бе под карантина заради контакт със служител, заразен с коронавирус, посочва Асошиейтед прес.

На срещата бяха обсъдени различни аспекти на руско-турското партньорство в политическата, търговско-икономическата, както и в енергийната сфера (обсъден беше въпросът, свързан с газопровода "Турски поток", както и изграждането на АЕЦ "Аккую" в Турция). От пресслужбата на руския президент посочиха, че са обсъдени международни въпроси, включително развитията в Сирия, Либия, Афганистан, Кавказ.

Това бе първата среща между двамата лидери от година и половина. Предишната среща се състоя през март 2020 г., когато Ердоган бе на работно посещение в Москва. Заради пандемията от коронавирус разговорите между двамата лидери се провеждаха по телефона или чрез видеоконферентна връзка.

Днешната среща се състоя в резиденцията на Путин в Сочи. Той пристигна в курорта след двуседмична самоизолация в Ново Огарьово

mediapool.bg