Кламер БГ - Новини: Психолог е застрелян при съседски скандал (видео)

Психолог е застрелян при съседски скандал (видео)

България

|
Четв, 09 Фев 2023г. 19:13ч.
Психолог е застрелян при съседски скандал (видео)

Психолог е застрелян при съседски скандал (видео)

Известният психолог Иван Владимиров-Нав е застрелян в сряда вечерта след скандал със съсед, съобщи бТВ. Престъплението е извършено в кооперация на ул. "Черковна" в София.

Стрелецът е бивш служител на МВР. Той е 52-годишен и е арестуван.

Към момента не е ясна причината за скандала. Започнало е разследване. Знае се, че е стреляно със законно оръжие. На място са пристигнали екипи на Спешна помощ, но не са могли да спасят простреляния.

В 18 ч. в четвъртък граждани ще се съберат пред МВР в центъра на София да запалят свещ за поредния нелепо загубен живот след бездействие на полицията.

Предсказание

Случаят напомня на стрелбата от миналия ноември близо до Женския пазар. Тогава бивш военен застреля 41-годишен мъж след скандал за ремонт. След трагедията се оказа, че жалби са подавани, но не е имало адекватна реакция.

Точно тогава Владимиров, който бе сред коментаторите на предаването на бТВ "Преди обед", разказва за проблемите със съседа си. Той заявява, че многократно е ходил в полицията, но реакция не е имало.

"Аз имам съсед, който според мен има ментално отклонение. Аз нямам уредба вкъщи, нямам телевизор, нищо не правя вкъщи освен, че работя на компютъра и между 2 и 4 чат-пат се движа на компютърния стол. Той ми залива вратата с машинно масло, хвърля ми яйца по прозореца, защото аз съм му вдигал шум и не можел да спи. Аз мога да се закълна във всичко свято, че съм най-тихият човек на света и по-тих от това няма как да бъда. Ходих много пъти в полиция, казват, че нищо не може да се направи. А това е бивш полицай, който най-вероятно има и оръжие. И аз също не знам дали утре няма да съм поредният такъв случай на застрелян, просто защото на него му е превъртяло", заявява психологът.

Не е наш служител

Арестуваният за стрелбата 52-годишен мъж не е служител на МВР, заяви пред БТА главният секретар на силовото ведомство Петър Тодоров. Заподозреният е работил в полицията преди 23 години. Според Тодоров самият стрелец е подал 12 сигнала срещу майката на убития Владимиров. Те обаче не били за престъпления, а от битов характер - за мръсотия във входа или вдигане на шум.

Арестуваният Румен Тончев е стрелял със законно оръжие, каза още главният секретар.

Няма свидетели

Градската прокуратура в София е повдигнала обвинения на Тончев, съобщи говорителят й Десислава Петрова. В беседа с разследващите той не е отрекъл за извършеното. Това признание обаче няма процесуална стойност, защото направено без да е обвинен и без да има адвокат, т.е. то не може да бъде използвано в рамките на бъдещо дело. Като обвиняем той вече е отказал да дава обяснения.

Според Петрова свидетели на убийството няма. Тялото на психолога е открито от негови съседи, които подали сигнал до полицията. Владимиров е убит с един изстрел около 22.30 ч. в сряда.

"Вероятно прибирайки се, пострадалият е влязъл може би в конфликт с обвиняемия и е бил застрелян с един изстрел в областта на лицето като смъртта му е настъпила мигновено", разказа Петрова.

Тялото е било намерено на площадка между стълбите. Съседите разказали, че са чули шум и усетили странна миризма.

"Между обвинеяемия и пострадалия е имало влошени взаимоотношения, конфликти на съседска основа, имало е спорове от битов характер. Ние сме в процес на изясняване на точната причина", каза Петрова.

mediapool.bg