Кламер БГ - Новини: Протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване

Протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване

България

|
Вт, 25 Май 2021г. 19:00ч.
Протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване

Протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване

Граждани са се събрали пред ДАНС, за да протестират срещу, по думите им, незаконното подслушване в държавата. В района има засилено полицейско присъствие. Малко преди 16 часа протестиращите блокираха булевард "Черни връх".

Група протестиращи срещу незаконното подслушване в държавата се събраха пред сградата на ДАНС и блокираха кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Никола Вапцаров".

Започналата около 16 ч. демонстрация беше обявена по-рано чрез фейсбук групите под надслов "ДАНС - враг на народа и защитник на мафията". Събитието е обявено като "обсада и влизане в ДАНС със съдействиерто на МВР".

"Исканията са три - влизане от служители, разследващи полицаи на МВР, изземване на сървърите, запечатване на служебните каси. 30 години тук се събират така наречените икономически досиета и политически на прехода, с които се управлява държавата", заяви един от организаторите на протеста Росен Миленов, бивш служител на ДАНС.

"Подменя се вотът на гражданите. Разследващи полицаи, ние ще ги придружаваме, за да има прозрачност. Чакаме полицията. И, ако имат желание, правозащитните органи да влязат, за да предотвратят националните предателства. Тук ви казвам е фабрика за създаване, съхраняване, използване по най-груб начин на компромати, с които се подменя вота на гражданите. Ние назначаваме зависими хора, които с тези компромати ги управляват", каза още Росен Миленков, цитиран от БНР.

Един от протестиращите е добре познатият протестиращ отец Дионисий.

mediapool.bg