Кламер БГ - Новини: Прокуратурата съди шофьор, пробвал да купи полицаи със злато и "много пари"

Прокуратурата съди шофьор, пробвал да купи полицаи със злато и "много пари"

България

|
Пон, 19 Окт 2020г. 14:57ч.
Прокуратурата съди шофьор, пробвал да купи полицаи със злато и "много пари"

Пловдивската прокуратура внесе в съда делото срещу 59-годишния И.И., който е обвинен за опит за подкупване на полицаи с колекционерско златно кюлче с тегло от половин грам.

Случаят е от 7 октомври вечерта, когато полицейски патрул е спрял за проверка лек автомобил. Полицаите са поискали документите на водача, който е слязъл от колата с некоординирани движения. Трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне, пише в свидетелските показания на полицаите. При проверка с дрегер са установени 2.27 промила.

Полицаите попитали шофьора дали е употребил алкохол, като И.И. първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка. Обвиняемият предложил "много пари" на полицаите, за да го пуснат да си ходи.

След като не бил пуснат, той отишъл до автомобила си и взел квадратна кутийка, съдържаща малко златно кюлче "Св. Николай Чудотворец" . Той се върнал при полицаите и им казал: "Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам", съобщава прокуратурата.

Става дума за колекционерско кюлче "Св. Николай Чудотворец" с тегло от полови грам, опаковано в предпазна капсула. Шофьорът дал на полицаите сертификат за автентичност и подаръчната кутийка. Всичко това се изчислява на обща стойност около 100 лева

Полицаите не взели златото и "многото пари", а се обади на дежурния разследващ полицай за ареста на И.И.

mediapool.bg