Кламер БГ - Новини: Прокуратурата сезира МОСВ и ДНСК за строителството в местността "Поляните" в Синеморец

Прокуратурата сезира МОСВ и ДНСК за строителството в местността "Поляните" в Синеморец

България

|
Ср, 07 Окт 2020г. 11:33ч.
Прокуратурата сезира МОСВ и ДНСК за строителството в местността "Поляните" в Синеморец

Върховна административна прокуратура /ВАП/ сезира министъра на околната среда и водите и началника на Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ да назначат проверка на строителните дейности в местността "Поляните" в с. Синеморец, чиито граници попадат в природен парк "Странджа", съобщиха от прокуратурата в сряда.

Била е образувана преписка по информация в медиите, в която се казва, че РИОСВ-Бургас в нарушение на закона продължава да издава десетки частни разрешения за застрояване на община Царево, попадащи в Природен парк "Странджа", местността "Поляните" в Синеморец.

МОСВ и ДНСК трябва да проверят извършени ли са и продължават ли да се осъществяват строителни действия, както и съответстват ли на издадените строителни книжа; попадат ли поземлените имоти в обхвата на Природен парк "Странджа"; издадени ли са необходимите актове, изискуеми съобразно Закона за биологичното разнообразие (ЗБР) и ЗУТ; дали е извършена оценка за степента на въздействие върху природните местообитания и други изисквания на закона.

mediapool.bg