Кламер БГ - Новини: Прокуратурата обвини три жени заради просия на "Капитан Андреево"

Прокуратурата обвини три жени заради просия на "Капитан Андреево"

България

|
Пон, 13 Май 2019г. 16:29ч.
Прокуратурата обвини три жени заради просия на "Капитан Андреево"

Три жени на възраст между 34 и 59 години са с повдигнати обвинения, защото системно просели. Това става ясно от съобщение на прокуратурата в Свиленград.

Според разследващите за близо една година – от април 2018 г. до февруари 2019 г. трите се занимавали с просия в района между с. Капитан Андреево и близкия граничен пункт, който носи същото име. И трите са пълнолетни и работоспособни, твърдят от държавното обвинение.

Жените били безработни и "изкарвали прехраната си чрез просене на пари и храна от шофьори и пътници на товарни автомобили, чакащи да преминат през ГКПП - Капитан Андреево", уточняват от държавното обвинение. Те са обвинени по текст от НК, който предвижда до 2 години пробация.

Освен, че просели, трите жени пречели и на движението през граничния пункт, твърдят от прокуратурата.

"С поведението си обвиняемите създавали затруднения на движението, тъй като деянията им били извършвани на платното на автомагистрала “Марица“, поради което им били съставяни и актове. Трите били предупреждавани многократно от служители на МВР с полицейски протоколи да преустановят дейността си, но те продължавали да просят", пише в съобщението им.

Предстои делото срещу трите жени да бъде насрочено от съда.

mediapool.bg