Кламер БГ - Новини: Прокуратурата в Пловдив разпореди мащабни полицейски проверки по пътищата в цялата област

Прокуратурата в Пловдив разпореди мащабни полицейски проверки по пътищата в цялата област

България

|
Нед, 19 Ян 2020г. 15:24ч.
Прокуратурата в Пловдив разпореди мащабни полицейски проверки по пътищата в цялата област

Окръжна прокуратура Пловдив разпореди мащабни полицейски проверки в цялата област тази нощ, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в неделя.

Проверките са във връзка със зачестилите случаи на пътнотранспортни произшествия в резултат от шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества.

В хода на проверките са участвали служители на специализирани полицейски сили, на пътна полиция и на районните управления, които проверили 1436 автомобила и 1737 лица на територията на Пловдив и областта, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР.

В резултат са започнати 19 бързи производства - две за предлагане на подкуп на полицейски служители, десет за шофиране в нетрезво състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, пет за шофиране след употреба на наркотични вещества и две за държане на наркотични вещества. Извършителите са били задържани.

На територията на Първо РУ в Пловдив е задържано едно лице за агресивно поведение към служителите на реда, уточняват и от полицията. По Закона за движение по пътищата са съставени 120 акта и 126 фиша за нарушения.

mediapool.bg