Кламер БГ - Новини: Премиерът продължава да търси подкрепа от депутати за вота на недоверие

Премиерът продължава да търси подкрепа от депутати за вота на недоверие

България

|
Съб, 18 Юни 2022г. 18:34ч.
Премиерът продължава да търси подкрепа от депутати за вота на недоверие

Премиерът продължава да търси подкрепа от депутати за вота на недоверие

Премиерът Кирил Петков продължава да търси подкрепа от депутати за предстоящият вот на недоверие.

Пред журналисти той заяви, че това не трябва да учудва политическите му опоненти.

"Ще дадем всичко от себе си да ги намерим. Ще продължим да работим с всичко, което можем, да ги убеждаваме защо е толкова важно за България те да вземат правилното решение“, каза Кирил Петков.

"Ако случайно не успеем и падне правителството, следващия мандат с коалиционните ни партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат, който иска да реши дали да подкрепи това правителство от всички политически сили, но трябва да са независими. Това, което искаме да прекъснем, е задкулисието. Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение", допълни той.

В отговор на въпрос дали вицепремиерът и финансов министър Асен Василев би могъл да заеме поста на премиер, Петков каза, че това е въпрос, който ще се решава в предстоящи разговори между двамата.

Кирил Петков не изключи възможността при евентуални преговори за сформиране на второ правителство с мандата на "Продължаваме промяната", той да не бъде премиер.

Премиерът призова президента Румен Радев да застане заедно до управляващите в битката им със задкулисието, на което държавният глава отговори така:

"Борбата с корупцията е съдебна реформа, която спря. И тук трябва да сме изключително

ясни, че хората, с които водихме заедно борбата с корупцията и продължаваме да я водим, и беззаконието, много от тях са извън парламента. Постът на министър-председателя концентрира в себе си голяма власт и ако има проблем с доверието, той се решава не на улицата, а с управленски решения и действия", каза държавният глава пред журналисти след церемонията по встъпване в длъжност на Илия Лингорски.

mediapool.bg