Кламер БГ - Новини: Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Германия

Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Германия

Европа

|
Нед, 15 Май 2022г. 17:34ч.
Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Германия

Президентът Румен Радев. Сн. БГНЕС

Президентът Румен Радев пристигна в неделя на тридневно работно посещение в Германия. Акцент във визитата му ще са въпроси на европейската сигурност в контекста на войната в Украйна и диверсификацията на енергийните източници.

Тази вечер държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в Берлин, а в понеделник му предстоят срещи с президента Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц,

Задълбочаването на икономическите връзки между България и Германия e една от основните теми в тридневната визита на президента Румен Радев в Берлин и Хамбург.

В германската столица държавният глава ще обсъди диверсификацията на енергийните източници и укрепването на европейската сигурност в контекста на войната в Украйна.

В делегацията на българския държавен глава са включени представители на ръководствата на национално представителните работодателски организации в България, както и ръководството на най-голямата икономическа зона на Балканите "Тракия". В състава на делегацията са също и представители на бизнеса с вече установени партньорства в Германия, в областта на алтернативните енергийни източници.

След като този следобед Радев се срещне с българската общност в Берлин, в края на визитата си във вторник ще разговаря и с българи, които живеят в Хамбург. По-рано Радев ще присъства и на бизнес форум в големия пристанищен град.

mediapool.bg