Кламер БГ - Новини: Президентът Радев: Нинова знае какво прави

Президентът Радев: Нинова знае какво прави

България

|
Нед, 16 Юни 2019г. 16:39ч.
Президентът Радев: Нинова знае какво прави

"Мисля, че госпожа Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Един лидер на политическа партия трябва да се води не само от това той лично как се чувства, а много важно партията му как се чувства и партията да бъде силно обединена".

Така президентът Румен Радев, издигнат за държавен глава от БСП, коментира решението на лидера на социалистите Корнелия Нинова да оттегли оставката си като председател на партията.

Той говори в пловдивското село Труд, където беше гост за 150-годишнината на местната църква. Преди коментара си той обясни, че не знае какво се случва на конгреса на БСП, защото е зает с празненството в селото.

Въпреки това по повод оттеглената оставка обясни, че е много важно България да не остава без политическа опозиция. "Липсата ѝ ще е пагубно за нашата демокрация", каза Радев, цитиран от БНР. Той добави, че очаква опозицията да е "сплотена", защото не може да има власт без коректив, и добави, че не се меси в работата на нито една партия.

mediapool.bg