Кламер БГ - Новини: Председателят на парламента пусна теста си за Covid-19

Председателят на парламента пусна теста си за Covid-19

България

|
Четв, 13 Ян 2022г. 09:56ч.
Председателят на парламента пусна теста си за Covid-19

Председателят на парламента пусна теста си за Covid-19

Председателят на Народното събрание Никола Минчев публикува на страницата си във Фейсбук целия тест, който излезе положителен за коронавирс.

В сряда Минчев първо пусна само данните, че е положителен. Това отвори дискусия кога, как и къде е направен тестът и дали наистина е негов, след като не се вижда името му.

Въпросите поставиха лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов.

След Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделникстана ясно, че председателят на парламента е с коронавирус. Резултатът от това беше, че всички 28 присъстващи на заседанието, включително държавният глава, премиерът, министри и председатели на парламентарни групи, бяха карантинирани.

Единственото изключението бе за заместник-председателя на парламента Кристиан Вигенин, защото той е преболедувал Covid-19 през последните 3 месеца.

Никола Минчев обяснява, че заради естеството на работата, често си прави тестове. В неделя - ден преди КСНС при президента се е тествал и е бил отрицателен. След срещата при държавния глава председателят на парламента си е направил отново тест за Covid-19

и той се е оказал положителен.

Минчев не уточнява какъв тест си е направил – PCR или антигенен. Посочва, че е добре.

Ето какво написа председателят на парламента в публикувания статус във "Фейсбук":

Поради възникнали спекулации (надали последни), че тестът (а) не бил мой; и (б) бил от сутринта на 10.01, прилагам снимка на първа страница от досието - пише, че е на Никола Минчев (знам, че има и други с това име, но ЕГН няма да публикувам), както и стр. 3, без подгъв при датата - дата на принтиране 12.01, 9:57 ч. Ако на някого му липсват много печати или други традиционни реквизити, посочвам, че това е разпечатка от портала за регистрация на проби в РЗИ, както показва и линкът най-долу на първата страница.

Благодаря на всички, които проявиха интерес към моето и на семейството ми здраве. Добре сме. Тези, които проявяват нездрав интерес, предимно с цел политически намеци в свой интерес, ще оставя без коментар.

Но явно дължа информация и естествено ще я дам. Поради огромното количество хора, с които се срещам всеки ден, си правя тестове по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше отрицателен. След заседанието на КСНС си направих отново тест, който за жалост даде положителен резултат и аз осведомих за това контактните си лица.

Ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация. Честно или не, това е положението. Ако се беше случило след пленарен ден в НС, сигурно щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря!

mediapool.bg