Кламер БГ - Новини: Предварителни данни: ДБ печели 8 от 10 балотажа за районни кметове в София

Предварителни данни: ДБ печели 8 от 10 балотажа за районни кметове в София

България

|
Нед, 03 Ноем 2019г. 23:27ч.
Предварителни данни: ДБ печели 8 от 10 балотажа за районни кметове в София

"Демократична България" печели 8 от 10-те столични района, в които техни кандидати се явиха на балотаж. Това показват предварителни данни на обединението.

Кандидатът на ДБ за "Средец" Трайчо Трайков води убедително пред номинирания от ГЕРБ Любомир Ковачев. На първи тур Трайков също беше първи с 37.58% срещу 30.61%.

Голяма е преднината и в "Триадица". Там Димитър Божилов е успял да обърне вота и води пред Николай Терзиев от ГЕРБ.

Според ДБ засега сигурна изглежда победата и в "Слатина", "Красно село", "Лозенец" и "Оборище". Обединението има преднина и в "Студентски", и в "Овча купел".

Във "Витоша" и "Възраждане" кандидатите на ДБ изостават и засега изглежда, че победата е за ГЕРБ.

В район Панчарево срещу кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет Димитър Сичанов се изправи бивш кадър на партията на Бойко Борисов - Николай Гюров, който в последните 12 години беше кмет на село Бистрица. Гюров беше независим кандидат и по предварителни данни печели балотажа.

Втори тур в София имаше 22 от 24-те столични района - без Банкя и Кремиковци. Банкя бе спечелена от ГЕРБ, а Кремиковци – от издигнатата от инициативен комитет Лилия Донкова, която е подкрепена от ГЕРБ, СДС и ВМРО.

В "Искър", "Подуяне", "Люлин", "Илинден", "Надежда", "Изгрев" и "Връбница" ГЕРБ се изправиха срещу БСП.

В "Младост" и "Красна поляна" срещу кандидатите на управляващата партия се изправиха независими кандидати, но подкрепени от социалистите. В "Младост" балотажът бе между Мария Илиева (ГЕРБ), която загуби предишния вот от независимата Десислава Иванчева, и досегашният главен архитект на района Стефан Стефанов.

В "Нови Искър" балотажът бе между досегашния кмет Даниела Райчева и Владимир Владимиров, издигнат от ДБГ.

mediapool.bg